Cultura

Regidoria: Àrea de Cultura
Regidor: Jordi Estefanell i Medina

E-mail: jestefanell@sarriadeter.cat

Personal adscrit:

 

Cristina Vicedo - Tècnica de l'Àrea de Cultura

Presen Serrano - Tècnica Auxiliar i coordinadora del CC La Cooperativa i Sala Dolors Xabé

Ricard Humet - Auxiliar Administratiu
 

Anna Sala - Directora de la Biblioteca pública Emília Xargay

Carme - Tècnica auxiliar de la Biblioteca pública Emília Xargay

Rosa Dachs - Tècnica auxiliar de la Biblioteca pública Emília Xargay

Mar - Tècnica auxiliar de la Biblioteca pública Emília Xargay

Ubicació:
Edifici Ajuntament ( 2a planta )
C/ Major 71-73 

Tel. 972 170 211

Fax. 972 171 490 

E-mail: cultura@sarriadeter.catHorari d'atenció Àrea de Cultura:

De dilluns a divendres, de 08:00 a 15:00h

Gestions o tasques que desenvolupa

 

 

La Regidoria de Cultura té com objectiu principal el desenvolupament i la promoció de les activitats relacionades amb la cultura al nostre municipi. Ja siguin promogudes per les diferents entitats o bé directament organitzades des de la pròpia regidoria.

 

L'àrea de Cultura s'encarrega també de gestionar els equipaments que hi té adscrits, com són la Biblioteca Pública Emília Xargay, el Centre d'Arts Escèniques o el centre cívic La Cooperativa, ambdós amb el seu propi personal assignat i en complet funcionament. Com a reptes de futur ens plantegem la rehabilitació i modernització del teatre ubicat dins del Centre d'Arts Escèniques  i finalitzar l'adequació de l'edifici Rafael Masó com a centre artístic i formatiu.

 

Aquests equipaments i els recursos humans de què disposa la regidoria estan a la total disposició de la ciutadania en vistes a l'objectiu primordial d'acostar la cultura als veïns de Sarrià de Ter i de potenciar les iniciatives i activitats culturals que sorgeixin de les entitats i de totes les persones del nostre poble.

 

És també tasca d'aquesta regidoria l'organització i promoció dels cursos i tallers del centre cívic La Cooperativa, i ens esforcem any rere any per oferir un ampli ventall d'activitats que recullin els interessos formatius i de lleure de la gent, no només de Sarrià de Ter sinó també de les poblacions properes que tenen ja La Cooperativa com un referent cultural del Gironès. Altres funcions de l'àrea són la gestió i la cessió dels espais municipals a les entitats que ho sol·licitin i l'elaboració mensual de l'agenda d'activitats culturals «Sarrià Actiu».

 

El teatre, a través de la programació regular del cicle «Les Nits del Centre», que es troba plenament consolidat, és un altre dels pals de paller de la cultura que la regidoria vol promoure donant així continuïtat a la gran tradició teatral de Sarrià.

 

 

Per a dur a terme totes aquestes iniciatives, a més dels recursos propis, ens cal el suport de les institucions supramunicipals a través de les subvencions que gestiona la regidoria; així com l'establiment de convenis amb les entitats municipals i amb diferents ens com la Diputació de Girona, el Servei d'Atenció als Museus, el Departament de Cultura i d'altres. Un exemple d'aquesta col·laboració són els convenis signats amb el Consell Comarcal del Gironès que permet disposar de l'Escola de Música del Gironès i l'Escola de Teatre del Gironès en aules al centre cívic La Cooperativa on s'imparteixen els diferents nivells d'ensenyament.


  •  

 

 

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map