Notícies

Notícies


Nova campanya de conscienciació destinada als propietaris d'animals de companyia

Aquest matí els alumnes de l’Escola Montserrat de Sarrià de Ter han fet la roda de premsa de presentació de la nova campanya de conscienciació de conductes més cíviques encarada als propietaris d’animals de companyia.

Com a tots els municipis del nostre entorn, tristament ens trobem amb la problemàtica de les caques de les mascotes a terres i parcs del nostre poble i de l’incivisme d’alguns propietaris que les porten deslligades i causant molèsties als demés. S’han intentat múltiples accions i es podria dir que està tot inventat al respecte, però el problema persisteix. Des del grup de govern de l’Ajuntament de Sarrià de Ter creiem que és un tema d’educació i conscienciació i els darrers mesos hem estat treballant per crear una campanya que pogués incidir en aquests aspectes. Més enllà de perseguir amb sancions i amenaces, pensem que el que cal aconseguir és que la població s’adoni del problema i reaccioni. I a la nostra campanya els grans protagonistes seran els nens i nenes de la nostra població.

Els alumnes han explicat que a petició del consistori han elaborat uns dibuixos en forma de cartells amb missatges que animen a tothom a complir la normativa de l’ordenança municipal de tinença d’animals de companyia. L’ajuntament els ha plastificat i els ha retornat als alumnes, llestos per penjar pels carrers i parcs del poble. Des de divendres passat els alumnes i les seves famílies els han anat penjat per diferents zones on creien que era necessari. Uns 400 cartells que emplenaran tot el poble.

Han dit també que els hi ha agradat molt col·laborar per què és un problema molt gran al nostre municipi i ells es troben que molt sovint es creuen amb gossos deslligats que no saben si són perillosos, caques a les voreres o fins i tot dins dels parcs i zones de joc. I que estan triant els llocs més propers a casa seva per tal que hi hagi cartells per tot arreu.

També han volgut deixar constància que la primera nit a alguna zona concreta del municipi, algú va arrencar els cartells. Han dit que els hi va saber molt de greu doncs els havien fet amb molt d’esforç i il·lusió i han demanat que els veïns respectin els seus treballs. Els alumnes afectats tornaran a fer els dibuixos i els tornaran a penjar. 


El regidor Josep M. Santiago ha dit:

-  “La campanya ha tingut molt bona rebuda entre els veïns, i moltes famílies que no porten els fills a l’Escola Montserrat s’hi estan afegint fent pel seu compte més dibuixos i cartells.”

-  “Amb aquesta idea buscàvem educar més que perseguir. No és un problema que es solucioni a cop de sanció. Són conductes incíviques que només desapareixeran quan qui les comet s’adoni que no està actuant correctament i es convenci que no ha de fer-ho.”

-  “El fet d’implicar als nens i nenes de l’escola ens ajuda a conscienciar a tots els alumnes i també a les seves famílies, i fa que la campanya sigui massiva i original.”


Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map