Notícies

Notícies


Un nou pas de l’ajuntament de Sarrià de Ter per assolir els objectius de govern obert, administració electrònica i transparència, en coherència amb el programa polític amb que es va presentar aquest equip de govern. Aquest cop a través de l’ús del codi QR, que permetrà obtenir la informació del cost que tenen els diferents equipaments municipals de Sarrià de Ter.

El codi QR (sigla provinent de l'anglès Quick Response o resposta ràpida) és un sistema per emmagatzemar informació en una matriu quadrada de punts dissenyada per ser llegida amb la càmera d'un telèfon intel·ligent o tauleta tàctil , un cop descarregada l’APP de lectura d’aquest codi.

Ja es pot trobar el QR penjat en els equipaments com el pavelló municipal, l’escola bressol, el centre cívic, l’emissora i els locals socials dels diferents barris. A través de la lectura d’aquest codi amb el telèfon mòbil, es pot obtenir tota la informació de la despesa que suposa el manteniment de l’equipament i que ha estat aprovada en el pressupost d’enguany.

L’ús d’aquestes tecnologies permet apropar la informació a la ciutadania, en aquest sentit, cal destacar que l’objectiu de govern obert i transparent ha de ser bidireccional, pel que a més d’apropar i facilitar l’accés a la informació, cal que les diferents actuacions municipals s’encaminin a que la ciutadania també pugui interactuar amb l’administració i participar en la presa de decisions.

És per això que la posada en funcionament del QR forma part d’una seguit d’accions que ja s’estan portant a terme des de fa temps, com ara la publicació del portal de la transparència, la finestreta única empresarial, ampliació dels tràmits que el ciutadà pot fer online amb l’ajuntament, la posada en funcionament de l'App Sarriàdeterapp i els pressupostos participatius.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map