Notícies

Notícies


El doctor Jordi Taberner Pregoner de la Festa Major de Sarrià de Ter
El proper divendres 4 de setembre tindrà lloc el tret de sortida de la Festa Major de Sarrià de Ter amb el tradicional pregó de festa major.

El responsable d'aquesta emotiva tasca, aquest any recau sobre una persona que s'ha guanyat el respecte i l'estimació de tots els sarrianencs, per la gran professionalitat en el desenvolupament de la seva tasca, i la seva humanitat en el tracte amb els pacients. Enguany, el pregoner és el Doctor Jordi Taberner i Mundet.

El doctor Taberner, que aquest cop ens visitarà sense bata blanca, es va jubilar el proppassat setembre com a metge de família de Sarrià de Ter, després de vint-i-tres anys al Centre d'Atenció Primària del poble. Una jubilació merescuda i segurament desitjada, després de gairebé quaranta anys al servi de la salut de les persones des d'una posició de proximitat humana dia darrera dia.

Nascut al setembre de 1954 al Veinat de Castanyet de Santa Coloma de Farners, va tenir clar des de ben petit la seva vocació de metge, pel que després de fer el batxillerat als Maristes de Girona, va ingressar ala Universitat Autònoma de Barcelona on es va llicenciar al 1978 després de compaginar la carrera amb tasques d'ajudant tècnic sanitari.

Abans d'arribar a Sarrià de Ter, altres municipis gironins van ser testimonis del seu pas com a metge de família entre ells Palamós, on va exercir per primer cop, Anglès, St. Llorenç de la Muga i Peratallada.

Quan fa vint-i-tres va arribar a Sarrià de Ter, es va trobar amb un Centre d'Atenció Primària ubicat a l'edifici Rafael Masó del carrer Major, que tot i ser un centre d'alt interès històric no era l'equipament més adequat per a fer les funcions de centre de salut, al mateix temps, i com ell mateix esmenta, també es va trobar amb un equip de professionals d'alt nivell compromès amb l'exercici de la professió, i alhora compromès amb la necessitat de provocar canvis.

Van ser temps de lluita i tancaments dins del centre per aconseguir, conjuntament amb l'ajuntament d'aquell moment, la construcció d'un nou equipament de donés resposta a les necessitats tant de l'equip de professionals que hi treballaven, com dels usuaris que precisaven la seva atenció.

Aquesta demanda llargament esperada es va fer realitat el desembre de 1997 amb la inauguració oficial del nou CAP ubicat al Pla de l'Horta. Des de les hores, tant per el gran equip humà de metges i metgesses, infermers i infermeres, i tot el personal administratiu, com el nou equipament, han estat reiteradament molt ben valorats per l'Observatori del Servei de Salut de Catalunya en l'àmbit de la l'atenció primària, en els aspectes de satisfacció dels usuaris, arribant a ocupar el primer lloc de Catalunya.

El CAP de Sarrià perd un bon company i un excel·lent professional, els sarrianencs perden un molt bon metge, però Sarrià de Ter no perdrà mai l'amic Taberner, aquí l'ajuntament vol retre homenatge oferint enguany el balcó de l'ajuntament.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map