Notícies

Notícies


 

Ahir al matí, tal i com estava previst, va tenir lloc a l'ajuntament de Sarrià de Ter, la reunió multilateral entre els tècnics de soroll i olors de la Generalitat de Catalunya, els representants de l'empresa Paperera de Sarrià, els tècnics de les empreses contractades per la cartonera, i que estan acreditades per la Generalitat, que han realitzat les auditories tant de sorolls, com d’olors, i els representants municipals acompanyats de l'equip tècnic extern que l'està assessorant.

La reunió que va durar més de dues hores, tenia com a objectiu la presentació per part de les enginyeries, tant de la diagnosi profunda que s'ha realitzat, com i sobretot, la presentació del pla d'actuació i eradicació dels problemes que el municipi ve patint des de fa dos anys. En aquest sentit, i tal i com ja s'esperava, els treballs d'estudi i pla de propostes pel que fa a la problemàtica de sorolls s'han pogut presentar, al contrari de l'estudi i pla d'actuacions de les olors, que fins a finals de novembre no estarà enllestit, i conseqüentment no es pot fer una valoració del mateix.

Segons el Pla de sorolls presentat, es compta assolir els valors que marca la normativa segons la qualificació acústica de la zona contemplada en el Mapa Acústic municipal.

En aquests moments l'equip de govern municipal, assessorat per l'equip tècnic, haurà de valorar i decidir si accepta o no el Pla presentat i sota quins condicionats. Tal i com ja es va exposar en la reunió pública que va tenir lloc recentment, es vol el ple compromís i implicació de la Generalitat, en tant que responsable de la llicència ambiental. És per aquest motiu que no es prendrà cap decisió fins a la reunió institucional que s'ha celebrar el proper 5 de novembre.

Pel que fa a la problemàtica d'olors, es seguirà el mateix procediment d'esperar la presentació del Pla proposat per l'empresa i les garanties de la generalitat, abans de prendre la decisió d'acceptació o no del mateix.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map