Notícies

NotíciesLa taxa d’atur a Sarrià de Ter l’any 2008 es situava en un 7,75% de la població activa. Com bé sabem, aquest any va ser el punt de partida cap a una crisi econòmica global, que va disparar de forma incontrolada la taxa d'atur, afectant de forma generalitzada a tots els sectors productius i a tots els treballadors i treballadores, fos quin fos el seu perfil ocupacional, fent a més que la visió cap al futur fos molt pessimista per aquestes persones, i de molt difícil gestió per part de les institucions que intentaven pal·liar els seus efectes devastadors.


Després d'una dècada, la taxa d'atur a finals de l'any 2018 s'ha situat en el 6,97%, el que suposa sense cap dubte un any molt positiu per Sarrià de Ter, doncs s’ha retornat i fins i tot millorat les dades d’atur d’abans de la crisi.


Tenint en compte l’evolució des del 2008, podem observar que s'ha pogut reduir la taxa molt notablement en algunes franges d'edat, principalment en persones d'entre 20 i 24 anys amb una disminució d'un 49,57%, en canvi pels majors de 50 anys malauradament la situació no ha millorat gaire ja que la variació està per sobre amb un 89,17%.


Per col·lectius, pel que fa als homes hi ha una disminució de la taxa d’un 6,30%, en canvi en el cas de les dones se situen per sobre, amb un 16,20%.


Des de l’equip de govern municipal, es fa èmfasi en la importància que suposen aquestes xifres, ja que la seva millora respon inequívocament a una millora global de l’economia. També és cert que hi ha estat, i continuarà sent, un esforç continuat i una prioritat constant dels serveis de Promoció Econòmica municipals en el desplegament de serveis com el de l’orientació laboral i la intermediació amb les empreses, així com l’adhesió i desplegament de programes, com el de la contractació en Pràctiques de Joves de Garantia Juvenil o l’establiment de convenis amb administracions com el Consell Comarcal del Gironès per l’accés a programes com Treball i Formació, Espai feina, entre molts d’altres.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map