Notícies

Notícies


Cap a una aproximació integrada del projecte: arquitectura, urbanisme i representació

Exposició biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter fins el 30 de juny de 2019

Fins el 30 de juny es poden visitar a la biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter, els projectes finals realitzats per alumnes de segon any d’Arquitectura de la universitat de Girona, en les assignatures coordinades de Projectes 4, Urbanística 2 i Representació 2, impartides, pels professors Jordi Duatis, Maria Pia Fontana, Manel Bosch, Àlex Sibils i Josep Carreté. 

L’objectiu d’aquest treball, segons els professors responsables, ha estat el de realitzar unes propostes que contemplessin l’edificació d’habitatges agrupats, amb espais verds i equipaments al sector dels Socs de Sarrià de Ter, amb la col·laboració de l’Àrea d’Urbanisme i l’Àrea de Desenvolupament Local de l’ajuntament de Sarrià de Ter

Des d’aquest projecte universitari, els valors que s’han volgut transmetre als alumnes, han estat, des del punt de vista docent, que les tres assignatures que hi han participat, són importants per arribar a tenir una visió integrada del Projecte, i que és necessari projectar, trencant les barreres entre, arquitectura, urbanisme i representació. El més important, és tenir una aproximació interescalar del projecte on, els espais edificats, els espais lliures i la representació del projecte, hagin de ser pensats de forma simultània.

Des del punt de vista projectual i de l’enfoc metodològic, han transmès als alumnes, alguns valors necessaris per a la realització del projecte de la ciutat contemporània on, el «fer barri» significa que «un no se sent a casa només quan obre la porta de casa seva, sinó quan arriba al seu barri».

També s’ha fomentat la valoració del paisatge existent i el projecte del verd, com a espai central i lloc d’estada; de la mobilitat sostenible amb espais de vianants i reducció al màxim d’accessos rodats; de l’ús dels espais públics com a llocs de trobada i de relació; de l’ús de les plantes baixes amb el comerç i espais de transició, entre el públic i el privat, fomentant el valor de l’espai col·lectiu; de la varietat tipològica, per a potenciar la barreja i evitar la segregació social; de les façanes i dels espais comuns dels edificis com a espais potencials de relació social i amb l’entorn.

El lliurament dels treballs es va realitzar el proppassat 10 de juny amb l’assistència, l’alcalde de Sarrià de Ter sr. Narcís Fajula, que valora molt positivament la varietat de solucions plantejades. L’exposició dels projectes es podrà visitar fins el proper 30 de juny a la biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter, tan per l’interior de l’equipament, com per la part exterior del mateix, reforçant així, la relació entre arquitectura i ciutat com a lema dels cursos.

Des de l’Ajuntament s’agraeix la possibilitat que ens ha ofert la universitat de Girona, de portar a terme aquesta col·laboració tan important, que permet apropar la Universitat al territori i als seus problemes reals.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map