Notícies

Notícies


Representants de l’Ajuntament de Sarrià de Ter i de la Plataforma Prou, es reuneixen a Barcelona amb la directora general de Qualitat Ambiental, el director general de Relacions Laborals i Qualitat de Treball i el sots director d’Inversió Industrial de la Generalitat

 

El proppassat dimarts va tenir lloc a Barcelona la reunió demanada per l’ajuntament de Sarrià de Ter al departament d'Empresa i Coneixement, direcció general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya per tractar la problemàtica generada per l’empresa «Papelera de Sarrià».

En aquesta trobada, per tal de ser el més plural i representativa, per part de l’ajuntament de Sarrià de Ter van assistir-hi, l’Alcalde i la Primera Tinent d’Alcalde, regidors a l’oposició de PSC, Junts per Sarrià i Ciutadans. També van assistir dos representants del PAS i un representant de la plataforma Prou. Per part de la Generalitat va assistir, la directora general d’Indústria, la directora general de Qualitat Ambiental i canvi climàtic, el director general de Relacions Laborals i Qualitat de Treball, i el subdirector general d’Inversió Industrial.

No és la primera vegada que des de l’Ajuntament, a través de reunions, escrits, i reclamacions, expressa la seva preocupació per les constants molèsties de sorolls i olors generades, des de l’inici de la seva activitat, per l’empresa «Papelera de Sarrià», alhora que ha reclamat constantment la implicació activa de diferents departaments de la Generalitat. Tot i això, en aquesta nova trobada, es van tornar a detallar tots els problemes que afecten a la població, i es va insistir en consensuar mesures per solucionar amb urgència totes les molèsties.

En aquests sentit, ja s’ha acordat una data per portar a terme una reunió tècnica el proper 27 de setembre, a les instal·lacions de l’empresa, per a que aquesta pugui exposar què s’ha fet fins ara i, sobretot, que s’ha de fer urgentment per posar fi a les pudors amb la participació activa dels tècnics de la Generalitat. En aquests sentit, es demana a la Generalitat que reclami amb urgència l’estudi de resultats, d’olors i sorolls, que ha fet l’empresa aquest agost. Aquest estudi ja està reclamat per Ajuntament a l’empresa. Això es veu complementat amb l’acord de realitzar inspeccions conjuntes entre els tècnics municipals i tècnics de la Generalitat.

Un altre punt tractat i acordat, ha estat que, en la modificació de la llicencia ambiental, actualment en revisió, quedin recollides totes les demandes enviades des de l’Ajuntament, ordenances i millores tècniques disponibles, aquestes ultimes seguint directrius Europees.

Donar fins a finals d’any a totes les parts per percebre, de manera satisfactòria i inequívoca, que els plans d’actuació executats per l’Empresa, obtenen els resultats desitjats. A partir d’aquest moment l’Ajuntament es reserva la possibilitat d’emprendre accions legals per accelerar les demanades.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map