Notícies

Notícies


Aquests dies d'Emergència, els Cossos de Seguretat juntament amb els professionals sanitaris i amb tots aquells que fan que funcioni el país i ens ajuden en aquesta crisi, adquireixen una importància encara més rellevant.
I Sarrià de Ter, no és excepció. Però sí que ens trobem en una situació diferent.


Per què ?

Sarrià de Ter, és una població propera a la capital de província i de comarca i això fa que tingui un volum de trànsit, desplaçaments i activitat inusual per un poble de les característiques del nostre. Tradicionalment des que Sarrià es va segregar de Girona, ha mantingut un conveni de col·laboració pel qual la Policia Municipal de Girona, feia serveis a la nostra població i els nostres agents feien una presència testimonial. Fa 35 anys que es va segregar de Girona i 35 anys que tenim Policia Municipal. La plantilla,a excepció d'uns anys, sempre ha estat de 4/5 efectius i la resta del temps Policia de Girona feia el servei que no cobrien els agents de Sarrià de Ter, que pràcticament feien de guàrdies de barri. 


Amb el trencament unilateral del conveni per part de Girona, l'Ajuntament ha hagut de prendre mesures per no reduir la qualitat del servei policial a la nostra població i augmentar gradualment la plantilla i el temps de treball. 
Sarrià de Ter, en ser la porta d'entrada de Girona i tenir a prop poblacions sense policia local, fa de catalitzador de les mateixes i indirectament també els hi dóna servei, tals com agafar denuncies i informació entre d'altres.


Com ens hem organitzat davant aquesta situació?

- Treballem amb un Equip de 8 persones. Tenim 3 agents de Guàrdia per torn, els quals treballen amb 2 cotxes diferents. El Cap està presencialment fent el seu torn i disponible fora de servei en permanent comunicació amb els agents i el consistori.

- No tenim presència dels MMEE de forma habitual, ja que a la comarca hi ha altres poblacions sense policia local i cal atendre'ls amb els mitjans que disposen els Mossos.


Com treballem? Com intentem fer complir el Confinament, donar resposta a les Emergències i gestionar el moment?

- Punts estratègics i estàtics de llocs i zones amb afluència de persones.
- Rutes per a tots els Carrers i Carreteres - marcat amb GPS.
- Atenció telefònica ( rebem més de 50 trucades per torn )
- Controls de pas a les vies principals del Municipi.
- Molts avisos als veïns i veïnes que circulen a peu o amb vehicle, per garantir que no es saltin les mesures de confinament, algunes d'elles amb aixecament d'actes i sancions.
- Mantenir les activitats com el mercat setmanal, aniversaris i/o ajudar a portar medicaments, recollida de mascaretes artesanes, etc...

 

És suficient? NO  Què estem fent l'Ajuntament perquè la resposta dels policies sigui el que necessita Sarrià?

- Hem augmentat la plantilla per encabir més hores de servei policial.
- Hem canviat el quadrant mensual dels efectius per donar cobertura els caps de setmana.
- Hem dotat de mitjans a la policia local per fer millor la feina i extreure resultats, com el panell de velocitat itinerant a la població.
- Hem fet conveni amb la xarxa RESCAT de la Generalitat per tenir la nostra policia en permanent comunicació amb els departaments d'emergència de la Generalitat.
- Disposem de càmeres de control de trànsit per control de vehicles.

Per què expliquem tot això?
Perquè sou moltes les persones que ens traslladeu i ens demaneu que sancionem, que multem, que es produeixen situacions que generen mal estar durant el confinament.
Perquè sou moltes les persones que agraeixen la feina de la policia local però altres la posen en dubte i no en valor, com un actiu mes de la nostra població, que altres pobles no disposen.
Ens queda molt per fer però ara més que mai estem prenent mesures, estem canviant situacions i estem avocant recursos, amb col·laboració amb altres cossos policials, amb coordinació amb altres administracions i particulars. Ens importa molt, moltíssim el benestar dels nostres vilatans i per part de l'Ajuntament intentem, dins de les nostres possibilitats, arribar i donar resposta.

 Gràcies per la vostra col·laboració!

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map