Notícies

Notícies


Jubilus col·labora en el projecte #Compassats com a una eina més d’acompanyament que l’Ajuntament de Sarrià de Ter fa a la Gent Gran del municipi

Jubilus col·labora en aquest projecte com una eina més en l'acompanyament que l'Ajuntament de Sarrià de Ter fa a la Gent Gran. És un instrument en paral·lel a totes les trucades de seguiment setmanal que l'equip de Jubilus ( psicòlegs, terapeuta ocupacional, fisioterapeutes, educadors socials i auxiliars ) fa als usuaris dels serveis i activitats.


El projecte #Compassats neix per acompanyar amb activitats musicoterapèutiques als afectats d'Alzheimer durant el confinament pel Covid19. La iniciativa compta amb la implicació de més d'una vintena d'organitzacions de la salut i de l'àmbit cultural.
Musicoterapeutes i músics voluntaris s'han unit desinteressadament per acompanyar els afectats d'Alzheimer i els seus cuidadors, fent-los arribar suggeriments terapèutics acompanyats de música, ara que no poden relacionar-se més enllà de casa.


La iniciativa, que s'ha posat en marxa a través de la pàgina web www.compassats.com i de les xarxes socials amb el hastag #compassats, s'ha impulsat, de manera voluntària, des de Singular. Música i Alzheimer, una consultora especialitzada en musicoteràpia per a persones afectades de demències i els seus cuidadors.


A través de les xarxes socials (Facebook, Twitter @compassats i pàgina web) i mitjançant petits vídeos, es proposen diverses activitats amb base musicoterapèutica, pensades per estimular aspectes socials, cognitius i físics, i millorar el benestar de cuidador i afectat.


Les activitats van precedides d'interpretacions musicals gravades per músics voluntaris (aficionats i professionals), de totes les edats i estils, que aporten el seu talent i escalf per fer arribar els beneficis de la música a casa dels afectats per l'Alzheimer.


La iniciativa, que va néixer de manera molt senzilla, ha anat creixent en pocs dies amb l'adhesió de més d'una vintena d'organitzacions, professionals i persones del món de la salut, la televisió, el periodisme i l'àmbit cultural, que estan donant el seu suport.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map