Notícies

Notícies


La Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter s’emplena de carrers pel Dia Internacional de la Dona

 

Per celebrar el dia 8 de març, la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter convertirà els seus passadissos en carrers, rambles i places identificats amb el nom de dones contemporànies, lluitadores i treballadores moltes de les quals visiten la biblioteca i en són usuàries.

 

Des de la biblioteca es vol commemorar el Dia Internacional de la Dona homenatjant moltes dones que, a diari, de forma anònima i digna, s’esforcen per tirar endavant les seves vides i les de molts altres. I ho farà organitzant una petita ciutat al seu interior, plena de carrers, places i rambles amb nom femení. El greuge comparatiu entre el nomenclàtor masculí i femení a les nostres ciutats i pobles és un fet i, amb els carrers de la biblioteca, no només es denuncia aquesta desigualtat sinó que es posen al capdavant dones treballadores que no són objecte d’interès mediàtic. Per assolir-ho, ha comptat amb la col·laboració entusiasta i desinteressada de moltes dones que han acceptat participar en el projecte. Netejadores, metgesses, investigadores, artistes, pageses, operàries de fàbriques, activistes, empresàries, dones d’associacions... totes elles, en un mateix plànol d’igualtat, tindran el seu carrer o la seva plaça amb una placa amb el seu nom, la seva fotografia i una referència a la seva aportació professional.

 

La Biblioteca Emília Xargay, a partir d’aquest 8 de març, us obre les portes per passejar per les places, rambles i carrers i conèixer totes aquestes dones.

 

 

Plaça Catalunya, 1

17840-Sarrià de Ter

www.bibgirona.cat/biblioteca/sarria-de-ter

Twitter: @bibemiliaxargay

Instagram: @bibemiliaxargay

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map