Notícies

Notícies


L’Ajuntament de Sarrià de Ter ha efectuat durant els darrers mesos diferents inversions per a millorar serveis de climatització i lluminària però sobretot per reduir la despesa energètica i per tant, econòmica. Són intervencions en equipaments municipals i enllumenat públic que permetran reduir la factura de la llum en els propers anys. 

Algunes d’aquestes millores, com la substitució de 83 lluminàries per tecnologia LED en el sector del Pla de l'Horta, han estat subvencionades per la DIPUTACIÓ DE GIRONA a través de la campanya "Del Pla a l'Acció" per a l'any 2015, per un import de 8.999,13 € (que representa aproximadament el 90% del finançament total d'aquesta actuació). 


Resum de les actuacions realitzades :


 1. Substitució del sistema de climatització del Centre Cívic de la Cooperativa: Aquest estiu es van emprendre les obres de substitució del sistema de climatització (calefacció i aire condicionat) de la Cooperativa. Es tracta d’una obra important, que ha costat 105.822,45 euros dels quals un 70% ha anat a càrrec del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) i el 30% restant l’ha aportat l’Ajuntament de Sarrià de Ter. El nou sistema permetrà un estalvi de consum elèctric d’uns 5.000 euros anuals segons l’Ajuntament de Sarrià de Ter. Aprofitant l'obra de millora en l'eficiència energètica, s'ha millorat l'evacuació d'aigües plujanes de l'equipament.

   

 2. Substitució lluminària del Carrer Roger de Flor: Substitució de quatre punts de llum que encara eren de vapor de mercuri per tecnologia LED. Aquesta intervenció suposa un increment de l’il·luminació i una reducció de gairebé deu vegades el consum elèctric. En concret, de 300w a 40w. Les feines es van desenvolupar la segona setmana d’octubre i han estat finançades amb el programa d’Obres Sostenibles de la Diputació de Girona.

   

 3. Canvi de llums a la Plaça Catalunya: En aquest espai (davant de la Biblioteca Municipal) s’han substituït els focus (4) per LED. Aquest canvi suposarà una reducció de la despesa energètica d’un 50%. De 150w a 70w per focus.

   

 4. Instal·lació de focus i punt de llum a la pista del Pla de Vinyers: Amb el finançament de la Diputació de Girona, en el marc del Pla Especial d’Inversions Sostenibles (PEIS), s’han instal·lat quatre torres amb focus per poder il·luminar la pista poliesportiva del Pla de Vinyers, igualment, s’hi ha disposat un punt de connexió que permetrà desenvolupar-hi activitats veïnals.

   

 5. Substitució llums del Centre Social el Coro: Aquest setembre, abans de l’inici de curs cultural, s’ha aprofitat per reparar els llums de la sala gran del Coro. Amb la reparació s’ha aprofitat per canviar-los per llums de baix consum.

   

 6. Canvi lluminària vestuaris el Camp Municipal d’Esports: El mateix s’ha fet al vestuari del camp municipal d’esports, on s’han substituït els llums de les entrades dels vestuaris. Una reducció que permetrà un estalvi de més del 60%.

   

Amb aquestes inversions, la reducció del consum elèctric tindrà repercussió immediata als pressupostos del 2016. De fet, l’ajuntament preveu que aquest proper exercici es puguin desenvolupar, de nou, noves intervencions destinades a reduir la depesa global.


Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map