Notícies

Notícies


Tal com s’havia compromès en campanya, l’equip de govern municipal va celebrar la primera de les trobades veïnals per barris. Aquesta La primera es va realitzar al Centre Cívic La Cooperativa i va reunir una cinquantena de veïns amb l’alcalde, el regidor de barri, i d’altres regidors de govern del consistori. En un ambient informal, al bar del centre cívic, es van exposar diferents temes que preocupen especialment als veïns de la zona, i els representants del consistori van marxar amb una llarga llista d’idees i propostes que ara hauran de mirar de poder fer realitat. Entre altres coses es va parlar de:

- Incivisme de propietaris d’animals. Es va parlar de les diferents campanyes que s’estan fent per lluitar contra uns pocs propietaris de gossos i gats que no compleixen la normativa, sobretot a l’hora de recollir excrements. També es van proposar diferents espais per a fer un “pipican” per tal que els gossos puguin córrer lliurement. En aquest sentit, es va prendre el compromís d’estudiar quina pot ser la millor ubicació i quines característiques ha de tenir l’espai.

- Problemes a l’entorn de l’escola d’anglès Happy Kids del Passeig Capellades. Van ser diferents les problemàtiques que els veïns van exposar produïdes a les entrades i sortides dels diferents horaris de l’escola. Els representants de l’ajuntament es van comprometre a parlar amb el centre educatiu per tal que ells ho comuniquin als pares i/o tutors. Al mateix temps es va anunciar la col·locació de ressalts i senyalització per evitar la circulació excessivament ràpida. Els veïns van demanar que es pugui plantejar posar obstacles (tipus pilones) per evitar que hi hagi vehicles que s’aparquin a les cantonades. Igualment, es van demanar miralls per millorar la seguretat en la sortida dels vehicles als carrers Flaçà i La Riba. L’ajuntament es va comprometre a estudiar-ho.

- Neteja de carrers. Es va informar de l’ampliació de serveis de neteja al barri, amb un nou operari a peu a part de la recollida amb màquina. Serà tots els divendres, i puntualment quan sigui necessari. Els veïns van informar d’alguns punts negres en el servei, que es traslladaran a l’empresa. S’arribarà també fins a la zona del Pi de la Bateria.

- Zones de jocs infantils. Es va demanar més diversitat de jocs, alguna tanca més en els parcs pels més petits, i que hi hagi zona per seure dins dels espais tancats. Es mirarà de complir el màxim que es pugui, doncs això és un projecte i pressupost a nivell de tot el poble.

- Parada del Bus Escolar. L’augment de la població en edat escolar al Pla dels Socs requereix d’una nova parada pel bus escolar a la zona. Es transmetrà la petició a l’escola i el Consell Comarcal, responsables del servei. Per estudiar-ho, en tot cas, de cares al curs vinent (2016-17).

- Parada de la Línia 6 direcció Girona, al Passeig Capellades. El fet que aquest carrer en direcció Girona encara no estigui urbanitzat converteix l’abaixador d’aquest punt en un problema i un perill. S’estudiarà que es pot fer per millorar-ho.

- Aparcaments i ocupació d’espais comuns. Els aparcaments dels C/ Flaçà i C/ Sant Joan Les Fonts, sovint ocupen espais comuns. En aquestes zones és complicat establir els límits entre l’espai privat i el comú, per la qual cosa es va demanar als veïns sentit comú, comprensió i convivència. El Passeig Capellades és una avinguda de dos carrils sense zona d’aparcament. Tot i això, es permet l’aparcament a tots dos costats, sobretot per evitar que els vehicles que hi transiten, encara ho facin a més velocitat. En aquest sentit, es va informar que passarà a ser zona residencial 20, i que es posaran reductors de velocitat.

- Excés de velocitat a la Carretera de Sarrià de Dalt. Diferents veïns van mostrar la seva preocupació, sobretot en caps de setmana i les nits. S’establiran més controls.

- Neteja de la riera Guilana. L’ACA i la Generalitat estan acabant de fer un estudi per tal que l’Ajuntament sàpiga fins a quin punt pot netejar la riera i retirar arbres i o plantes. Es vol deixar el màxim de net possible i només amb la vegetació necessària. Es controlarà també el llançament de residus industrials al seu darrer tram. S’inclourà en el futur contracte de jardineria (que es treballarà aquest 2016).

- Nova situació de contenidors d’escombraries. Es va debatre sobre la col·locació definitiva d’uns contenidors al C/ Gelida. S’estudiaran les diferents opcions per tal de deixar-los definitivament al millor lloc possible i amb el màxim consens.

- Sorolls de la industria. Està a exposició pública el nou mapa acústic del municipi, que ha de servir per a evitar i lluitar contra aquesta problemàtica.

- Llums de Nadal i nova cavalcada de Reis. Es van exposar les novetats en aquest sentit, que inclouen una nova decoració lumínica i un campament reial a la zona de la Cooperativa.

- Es va pactar amb els veïns afectats (Pi de la Bateria i Carrer del Bosc) estudiar la circulació –sentit- en aquesta zona. Es va acordar fer-ho in situ.

- Es traslladarà al servei de jardineria la demanda d’alguns veïns respecte la necessitat de podar arbres del parc de salut (Carrer Sant Joan les Fonts).

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map