Skip to content

/

Comunicat sobre la nova llei espanyola que prohibeix cremar restes vegetals al camp

L’Art.27.3 de la nova llei espanyola sobre residus i sols contaminants prohibeix que es puguin cremar restes vegetals al camp. Aquest fet pot incrementar les despeses dels productors, i pot comportar l’abandonament de finques.

Per aquest motiu, els sindicats, els municipis d’entorn rural, diferents consistoris, i els Consells Comarcals amb entorn rural, hem iniciat converses amb la Generalitat per donar-hi solució. Primer, buscant una moratòria que permeti a la pagesia continuar cremant les restes vegetals, i posteriorment treballant per la derogació de la llei.

Fins ara les restes vegetals generades en l’entorn agrari es podien cremar a partir del 15 d’octubre, mitjançant les autoritzacions gestionades des dels ajuntaments i el Consell Comarcal. Amb la legislació que ha entrat en vigor només es pot fer la crema de residus vegetals amb caràcter excepcional i amb una autorització individual, quan no sigui possible fer-ho amb cap altre tractament.

Aquells municipis que facin porta a porta podran dipositar alguns residus com la gespa o les tomateres a l’orgànica. Les restes de més volum s’hauran de deixar al residu vegetal, fins que el Consell i els ajuntaments resolguin la problemàtica amb l’administració.

Els residus que no entrin dins l’excepció s’hauran de gestionar d’una altra forma i caldrà que es prioritzi el reciclatge a través d’un mètode biològic per tractar la matèria orgànica, com per exemple el compostatge o la trituració.

Des de Sarrià de Ter reclamem una solució urgent, ja que la prohibició de la crema pot comportar l’acumulació de restes al mateix camp amb el risc d’incendis i plagues que això comporta.

Ajuntament de Sarrià de Ter

Escola Bressol "Confetti"

Biblioteca "Emília Xargay"

Centre Cívic la Cooperativa

Pavelló Municipal

Serveis Tècnics

Ràdio Municipal

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!