Omet al contingut

/

Inauguració espai CooArt. Col·lectiu Arpillera

El dijous dia 7 d’octubre a partir de les 17 h, el col·lectiu Arpillera obrirà les portes de l’espai Cooart, situat al Carrer Major, 48 de Sarrià de Ter per explicar el projecte que s’hi està duent a terme. La jornada serà un acte festiu on s’oferiran activitats per a tots els públics.

Per situar-nos, Cooart neix del projecte “Locals Tancats” de l’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local Municipal de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, a fi de promoure l’obertura de nous espais amb lloguers protegits.

Arrel el projecte “Locals tancats” sorgeix Cooart amb els objectius de crear un espai cooperatiu relacionat amb el món de la creació i autogestionat per les persones que l’ocupen; una xarxa de relació amb les persones que disposen de locals tancats i, per últim atraure activitat econòmica al barri vell de Sarrià de Ter.

El projecte iniciat l’any 2019 va estar gairebé paralitzat degut a la pandèmia i, és en aquest any quan al mes de maig és torna a iniciar amb el suport de la mentoria de la cooperativa Cultural Rizoma de Celrà.

En el procés de mentoria s’ha conformat un col·lectiu – amb les persones residents a Cooart – anomenat Arpillera qui, com associació, es farà càrrec de la gestió del projecte Cooart i la seva autogestió per professionalitzar-se disposant d’un espai de relació comú per enfortir-se. El col·lectiu, actualment està format per sis dones, de perfils i disciplines diverses que podeu conèixer consultant el web del col·lectiu.

Gràcies al suport econòmic de l’Ajuntament de Sarrià de Ter, que es fa càrrec de les despeses de l’espai Cooart, amb la gestió d’Arpillera el que es vol aconseguir és desenvolupar els seus projectes professionals a través del treball en xarxa, compartint recursos i coneixements amb les persones tant del col·lectiu, com de l’àmbit territorial més proper. Prenent com a referència les bases de l’Economia Social i Solidària, treballen en equip per assolir la plena independència econòmica i creativa. Han dissenyat una estratègia per aconseguir les seves fites i el dia 7, amb l’acte simbòlic d’obrir l’espai, volen fer partícips a totes aquelles persones que ho desitgin. A partir del 15 d’octubre es podran inscriure al web d’Arpillera www.arpillera.org

L’esdeveniment d’obertura de l’espai s’iniciarà amb un parell d’activitats familiars. A les 17 h començarà un espectacle en petit format anomenat Laboratori Utopia, a càrrec de la Bàrbara de La Maleta de les Llegendes, on s’explicaran adaptacions contemporànies de llegendes. A les 17.30 h hi haurà un taller de creació amb la tècnica del scrap, Cor d’Scrap, a càrrec de la Mar d’Amb G de Gat.

A les 18 h, es farà la presentació del col·lectiu Arpillera i s’explicarà el projecte que estan duent a terme. Es presentaran també les activitats que ofereixen al públic a partir d’aquesta tardor i també com formar part del projecte Cooart i d’Arpillera. Per acabar, a les 18.30 h s’ha organitzat una acció literària a càrrec de la Natàlia de Creacions Caliptra (Associació Kilalia).

Les residents també han preparat, a l’aparador de l’espai, una petita mostra amb algunes peces que, d’alguna manera defineixen el seu fer. La mostra Orígens, representa el principi i l’arrel de la qual es parteix, el punt originari que pot ser gènesi d’altres formes de crear, estar i relacionar-se, tant amb les disciplines artístiques com entre les persones que formen part. Les peces responen al caràcter heterogeni de les persones que conformen Arpillera, però tenen quelcom de comú: el germen d’una voluntat d’anar una mica més enllà del que havien pogut imaginar.

Arpillera convida a la participació en l’esdeveniment, a travessar les portes de l’espai Cooart perquè totes les persones interessades en el món de la creació, amb ganes d’emprendre nous camins, se’l sentin i sigui també seu.

Podeu consultar tota la informació referent a aquest acte, així com del projecte i les seves residents a l’entrada Obrim portes a la creació del seu arpillera.org
Per assistir caldrà fer inscripció prèvia enviant un correu a info@arpillera.org amb les següents dades: Quina activitat volen fer, quantes persones vindran.

Ajuntament de Sarrià de Ter

Escola Bressol "Confetti"

Biblioteca "Emília Xargay"

Centre Cívic la Cooperativa

Ràdio Municipal

Pavelló Municipal

Serveis Tècnics