Skip to content

/

La Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter s’emplena de carrers pel Dia Internacional de la Dona

La Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter s’emplena de carrers pel Dia Internacional de la Dona

Per celebrar el dia 8 de març, la Biblioteca Emília Xargay de Sarrià de Ter convertirà els seus passadissos en carrers, rambles i places identificats amb el nom de dones contemporànies, lluitadores i treballadores moltes de les quals visiten la biblioteca i en són usuàries.

Des de la biblioteca es vol commemorar el Dia Internacional de la Dona homenatjant moltes dones que, a diari, de forma anònima i digna, s’esforcen per tirar endavant les seves vides i les de molts altres. I ho farà organitzant una petita ciutat al seu interior, plena de carrers, places i rambles amb nom femení. El greuge comparatiu entre el nomenclàtor masculí i femení a les nostres ciutats i pobles és un fet i, amb els carrers de la biblioteca, no només es denuncia aquesta desigualtat sinó que es posen al capdavant dones treballadores que no són objecte d’interès mediàtic. Per assolir-ho, ha comptat amb la col·laboració entusiasta i desinteressada de moltes dones que han acceptat participar en el projecte. Netejadores, metgesses, investigadores, artistes, pageses, operàries de fàbriques, activistes, empresàries, dones d’associacions… totes elles, en un mateix plànol d’igualtat, tindran el seu carrer o la seva plaça amb una placa amb el seu nom, la seva fotografia i una referència a la seva aportació professional.

La Biblioteca Emília Xargay, a partir d’aquest 8 de març, us obre les portes per passejar per les places, rambles i carrers i conèixer totes aquestes dones.

Ajuntament de Sarrià de Ter

Escola Bressol "Confetti"

Biblioteca "Emília Xargay"

Centre Cívic la Cooperativa

Pavelló Municipal

Serveis Tècnics

Ràdio Municipal

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!