Skip to content

/

Nou servei d’assessorament energètic per a particulars i empreses

Informar-vos de l’inici d’un nou servei des de l’Oficina comarcal de Transició Energètica: el Servei d’assessorament energètic per a particulars i empreses sobre la implantació d’energies renovables en les seves llars, comunitats de propietaris, o empreses, així com sobre la mobilitat sostenible.

L’Oficina Comarcal de Transició Energètica (OCTE) s’emmarca en el Servei d’Energia de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Gironès, i va néixer l’any 2021 fruit de l’impuls de la Diputació de Girona que disposava d’un tècnic al servei de la comarca per dinamitzar projectes d’energies renovables i mobilitat sostenible. Entre els projectes que s’estan desenvolupant actualment en podem destacar 4, entre d’altres actuacions: la promoció de les comunitats locals d’energia; la promoció de l’energia renovable als polígons industrials; l’impuls de mesures de
rehabilitació energètica en el sector residencial; i la promoció del potencial d’energies renovables en sòls públics.

A finals de 2022 es va incorporar un nou tècnic a l’OCTE, el qual ha estat subvencionat durant dos anys, en un 90% per l’Institut Català d’Energia, i en un 10% pel Consell Comarcal del Gironès. Les principals funcions que es desenvoluparan son: la promoció de projectes d’energies renovables; el desenvolupament del PLATER (Pla territorial per al implantació de les energies renovables a Catalunya); i el servei d’assessorament individualitzat per a particulars i empreses per a la implantació de les energies renovables en les llars, comunitats i empreses. També s’informarà sobre l’optimització de la contractació de l’energia, les línies de subvencions existents, la mobilitat
sostenible, etc.

Aquest servei és gratuït, i es presta als municipis de la comarca que s’han adherit al Pla de serveis d’assistència energètica, i han fet la sol·licitud dels serveis d’assessorament o suport tècnic a través de l’Oficina Comarcal de Transició Energètica (adjuntem el model de sol·licitud, també disponible a la web del https://www.girones.cat/el-consell/institucio/plans-de-serveis-pelsajuntaments/serveis-dassistencia-i-cooperacio-tecnica-en-materia-de-gestio-energetica/ ).

El Servei d’assessorament energètic per a particulars i empreses es realitzarà a partir del proper dia 1 de març de 2023, des de la seu del Consell Comarcal del Gironès (carrer Riera de Mus 1A de Girona 17003), amb cita prèvia. Les reunions d’assessorament poden ser presencials o telemàtiques, a demanda dels ciutadans/es i les empreses.

L’horari d’atenció al públic és:
 Matins: de dilluns a divendres, de 8 a 15h.
 Tardes: dilluns i dimarts, de 16 a 19h.

Per sol·licitar cita prèvia, es pot demanar per correu electrònic a: transicio.energetica@girones.cat, i per telèfon al 972.21.32.62 (Servei d’Energia).

Ajuntament de Sarrià de Ter

Escola Bressol "Confetti"

Biblioteca "Emília Xargay"

Centre Cívic la Cooperativa

Pavelló Municipal

Serveis Tècnics

Ràdio Municipal

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!