Skip to content

/

Sarrià de Ter ha reduït, en sis mesos, més de 30.000€ de la despesa en enllumenat

L’ajuntament de Sarrià de Ter es va adherir al Servei de Comptabilitat Energètica gestionat pel Consell Comarcal del Gironès, que entre d’altres, fa un control exhaustiu de la facturació energètica mensual, i proposa millores en optimització de potència, canvis de tarifes i reducció d’energia reactiva. Alhora, fa un assessorament tècnic per fomentar la implantació d’actuacions d’eficiència energètica, amb l’objectiu de reduir consums energètics i evidentment, reduir les emissions.

Al 2020 el consum s’ha reduït un 26,59% per l’impacte del canvi de lluminàries, amb una reducció de la despesa del 22% . Els estalvis acumulats aconseguits amb el seguiment i optimització de la potència contractada han estat de 33.230,22 €.

Cal fer esment, que des del juny del 2016, la contractació del subministrament elèctric es realitza amb comercialitzadores d’energia 100% renovable, el que ha suposat que el valor del factor d’emissió hagi estat 0 a partir d’aquesta data. Des del juny del 2018 la contractació del subministrament elèctric del municipi es troba dins el contracte marc de l’ACM, amb la comercialitzadora ENDESA ENERGIA S.A.U.

Algunes de les actuacions realitzades, i que han permès la millora en l’eficiència energètica i l’estalvi en els consums, han estat subvencionades pel el programa “Del Pla  l’Acció” de la Diputació de Girona.

Ajuntament de Sarrià de Ter

Escola Bressol "Confetti"

Biblioteca "Emília Xargay"

Centre Cívic la Cooperativa

Pavelló Municipal

Serveis Tècnics

Ràdio Municipal

×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!