Notícies

Notícies


«No cal haver nascut a Sarrià per a sentir que els millors moments i experiències de la meva vida els he viscut a Sarrià» Aquesta és possiblement la frase que pot resumir millor el perquè se li ha demanat en Josep Brugada que fora el pregoner d’enguany de la Festa Major de Sarrià de Ter.

En Josep Brugada, filòleg de formació i docent de professió, porta 30 anys de professor titular de Batxillerat i Ensenyament Secundari de Llengua i Literatura Catalanes, dels quals 23 anys al IES. Castell d'Estela d'Amer. Va néixer a Girona el març del 59, sempre ha estat i és una persona compromesa amb el país i sobretot amb la seva gent, d’aquí que durant anys formés part de l'ajuntament de Girona (1995 i 2002), primer com a responsable de Relacions amb les associacions de veïns, després com a regidor de Participació i Relacions Ciutadanes i per últim, com a tinent d'alcalde responsable de Seguretat Ciutadana.

La seva vinculació amb Sarrià ve de lluny, quan de ben petit anava a jugar a casa l’avi situada el mig del Pla de l’Horta on actualment hi ha el CAP, més tard a la fusteria que el pare tenia al carrer Major, finalment i ja de gran, hi va venir a viure durant molts anys.

Els seus millors records és remunten als casals i colònies que mossèn Gabriel Roura organitzava, amb sortides de berenar i bany a la riera Rimau, i estades a la casa de colònies de Granollers de Rocacorba. Aquesta passió el va portar juntament amb d’altres joves del poble, a fundà l’associació de joves MOINSA (Moviment Infantil i juvenil de Sarrià), que en un local de darrera l'església cedit per mossèn Roura, els va permetre fer teatre, el pessebre i els pastorets entre moltes altres activitats. Els seus referents eren els monitors que ell va tenir, amb els quals encara avui hi manté una estreta relació i admiració. Aquest grup de joves, posteriorment van formar part de la revista Carrilet, tot un referent de la informació sarrianenca d’aquella època.

Aquestes no són però les úniques activitats en les que en Josep Brugada va formar part de la vida del poble, durant molts anys va ser jugador de l'equip d'handbol, també va ser alumne de conferència a l'antiga escola amb els mestre Rodríguez, Andrés i Guardiola, va descobrir l'art amb en Quim Corominas, i des de fa anys forma part de l'equip director de la revista Parlem de Sarrià, la qual va transformar de butlletí a revista als anys 90.

En Josep no només ha vist canviar i evolucionar el nostre poble, sinó que ha participat directament d'aquests canvis, alhora, Sarrià li ha aportat, com ell bé diu, vivències, records i experiències que el vincularan per sempre més a Sarrià de Ter

 

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat
Image Map