Notícies

Notícies


Aquest matí, representants de l’ajuntament amb l’alcalde de Sarrià de Ter al cap davant, s’han reunit amb els responsables del departament de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat a Girona, i amb els representants dels treballadors de Paperera de Sarrià.

Aquesta reunió neix per un costat, de la preocupació dels treballadors davant les declaracions per part de l’ajuntament, on es demanava la suspensió cautelar de l’Empresa, i per l’altre, per la voluntat del consistori en implicar als treballadors en el procés de cerca de solucions definitives.

Al llarg de la reunió, s’ha arribat a diferents acords, entre ells, el demanar urgentment a tots els departament de la Generalitat competents, com ara Medi Ambient, Indústria, Treball i Empresa, que s’impliquin i que alhora treballin de forma transversal, conjunta i sobretot aproximant-se al territori, entenent que és aquest qui en pateix la conseqüències. En aquest sentit, la directora dels serveis Territorials del Treball s’ha compromès a gestionar aquesta petició.

Per un altre costat, també s’ha acordat demanar als directius de l’empresa Paperera de Sarrià, que facin públics i accessibles tant els estudis, com els plans d’actuació realitzats i previstos, doncs si bé és cert que aquesta informació ha estat tramesa a l’ajuntament puntualment, ni els treballadors, ni els veïns hi tenen accés.

És evident que, malgrat la suspensió temporal de la fàbrica no és desitjable per cap de les parts implicades, tots els presents a la reunió d’aquest matí estem d’acord en que en ple segle XXI i amb els avenços tècnics i tecnològics existents, es fa molt difícil d’entendre que una empresa con Paperera de Sarrià, no pugui conviure sense problemes en un entorn veïnal, de forma sostenible social i mediambientament.

Ajuntament de Sarrià de Ter
Carrer Major de Sarrià, 71
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 02 11
mail ajuntament@sarriadeter.cat

Escola Bressol "Confetti"
Carrer de Mossèn Cinto Verdaguer, 1
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 16 07
 

Biblioteca "Emília Xargay"
Plaça Catalunya, 1,
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 24 01
mail biblioteca@sarriadeter.cat

Centre Cívic la Cooperativa
Plaça Renaixença s/n
17840 Sarrià de Ter
Tel. 972 17 21 02
mail centrecivic@sarriadeter.cat




Image Map